2024-07-02
今日weekday同朋友出開銅鑼灣, 一直都覺得銅鑼灣皇冠假日酒店CARVER既lunch set menu好吸引可以自選2-4道Courses價錢就由$238-$338我就揀左$268 呢個set,分別有前菜,主菜同埋餐後小點前菜仲好細心咁分左有冷盤及熱盤選擇生菜杯蝦沙律Prawn Cocktail Lettuce Cups用上生菜做杯底沙律入面有芒果粒,香辣蝦,細蔥及青瓜芒果粒香甜多汁, 炒香過既香辣蝦再搭配脆脆既細蔥同清涼既青瓜.成個沙律清新爽口,層次豐富,口感多變係夏日健康又開胃的好選擇!香煎雞捲釀野生蘑菇及鵝肝Chicken Roulade雞捲煎到外脆內軟, 入面餡料包住野生蘑菇同鵝肝, 鵝肝分佈哂成個雞捲, 每啖都有油香之餘, 夾上蘑菇一齊食非常夾, 齒頰留香特濃朱古力軟心蛋糕Chocolate Lava Cake(雜莓及雲呢拿忌廉)即是朱古力心太軟, 一切開個流心朱古力已經好香, 最正係配上雜莓既酸甜, 中和返又唔會太甜超級滿足既一個lunch
可以自選2-4道Courses
價錢就由$238-$338
我就揀左$268 呢個set,
分別有前菜,主菜同埋餐後小點
前菜仲好細心咁分左有冷盤及熱盤選擇
生菜杯蝦沙律
Prawn Cocktail Lettuce Cups
用上生菜做杯底
沙律入面有芒果粒,香辣蝦,細蔥及青瓜
成個沙律清新爽口,層次豐富,口感多變
係夏日健康又開胃的好選擇!
香煎雞捲釀野生蘑菇及鵝肝
Chicken Roulade
特濃朱古力軟心蛋糕
Chocolate Lava Cake
(雜莓及雲呢拿忌廉)
即是朱古力心太軟,
超級滿足既一個lunch