2023-10-17 56 views
呢排心癢癢想食日本野🇯🇵朋友就介紹左一間係尖沙咀綿登徑既黑門水產🍤地點好方便,N1 出口行2分鐘就到,十分就腳。🐟北海道密柑鯛魚刺身🐟擺盤相當精美,鯛魚刺身色澤晶瑩禿透,而且厚度適中,唔會好似紙咁薄,食落口感爽甜,食得出好新鮮,每人大概有4-5塊,以頭盤黎講,份量岩岩好。👍🐡鱈魚白子🐡比個名吸引左想試,第一啖感覺好特別,佢係比較鹹香,而且口感爽得黎又有微微既粉感,可能因為味較濃,所以得兩啖,一人一啖就可以食晒😂。🐚赤鬼蟹味增甲羅燒🐚呢個可以話係重頭戲,員店細心會比我地影完相打下卡先拎去燒,蟹子同魚子都大大粒,中間有粒鵪鶉蛋,蟹膏鋪滿係底度,感覺好豐富,果然燒完出黎後,配上梳打餅食,絕配,蟹膏味好濃,有少少傑身,每一啖都有魚子粒粒係口度,口感十足,兩塊梳打餅唔係好夠,可以的話加多兩塊就perfect 🤘🤘🤘🦀蟹油蒜燒帆立貝🦀帆立貝大大粒,配有金菇同魚子同大量蒜粒鋪面,燒出嚟好香,而且帆立貝新鮮鮮甜,連汁都忍唔住想飲埋佢😍🍣黑門三文魚加州反卷🍣分量十足,有成6塊,每塊都足料,大大塊三文魚包住飯團,入面有蛋同蟹柳,夠晒飽。🍽️三文魚牛油炒雜菌🍽️牛油味相當濃,伴隨有煮熟左既三文魚粒同雜菇,我覺得

🐟北海道密柑鯛魚刺身🐟

🐡鱈魚白子🐡

🐚赤鬼蟹味增甲羅燒🐚

🦀蟹油蒜燒帆立貝🦀

🍣黑門三文魚加州反卷🍣

🍽️三文魚牛油炒雜菌🍽️
牛油味相當濃,伴隨有煮熟左既三文魚粒同雜菇,我覺得如果可以炒得乾身少少會更好。

🥚黑門鰻魚玉子燒🥚
呢個鰻魚玉子燒,入面既蛋卷包住左一小塊鰻魚,比一般既玉子燒特別,味道都相當唔錯🌯

🫔鐵火卷🫔
吞拿魚小壽司🍣,每件都係一小口size ,一啖過好方便,入面既飯似係醃製過,所以味道比一般既壽司特別,層次豐富。

今次兩個人食到好滿足,而且餐廳裝修十有風格,令人置身於日本,性價比甚高,值得再次光顧。❣️❣️❣️

📍尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
2023-10-09