2024-10-17 262 views
同屋企人去咗海洋超級漁港,呢間酒樓主打海鮮,其他燒味同小菜都唔錯,四個人一千都唔洗食到勁飽!炸子雞,$68。外皮炸得超脆,金黃香口,食落好滿足。雞肉嫩滑,唔會太乾,雞味濃郁得嚟帶有淡淡嘅鹽香。🥢脆皮燒腩仔,$68。燒腩仔外皮脆得唔得了,入口即化,脂肪分佈均勻,食落去唔會覺得膩。外層脆皮帶嚟嘅香氣同內裡嫩滑嘅豬肉形成強烈對比,真係一啖接一啖。🥢海鮮三寶,$488呢個三寶都幾抵食,三寶有上湯西澳洲龍蝦伊麵、金銀蛋蒜子浸菜芯同脆皮燒鵝皇。🥢上湯西澳洲龍蝦伊麵龍蝦蝦肉好新鮮彈牙,伊麵吸哂湯汁同龍蝦嘅精華,必食。🥢金銀蛋蒜子浸菜芯好清新,湯底濃郁得嚟帶有蛋香,配埋金銀蛋嘅香味,菜芯索左個湯,好食。🥢脆皮燒鵝皇 燒得外微脆,鵝肉嫩滑,油脂豐富但唔會過膩,鵝香味十足。🥢炒蜆,$138蜆肉好鮮甜,大大隻,洗得乾淨又冇沙,炒得好惹味,正!我哋點咗 大枝藍妹,$29.8冰凍嘅啤酒配埋燒味真係一流,清爽解膩。

炸子雞,$68。

🥢脆皮燒腩仔,$68。

🥢海鮮三寶,$488
🥢上湯西澳洲龍蝦伊麵
龍蝦蝦肉好新鮮彈牙,伊麵吸哂湯汁同龍蝦嘅精華,必食。

🥢金銀蛋蒜子浸菜芯

🥢脆皮燒鵝皇
燒得外微脆,鵝肉嫩滑,油脂豐富但唔會過膩,鵝香味十足。

🥢炒蜆,$138
蜆肉好鮮甜,大大隻,洗得乾淨又冇沙,炒得好惹味,正!

我哋點咗 大枝藍妹,$29.8
冰凍嘅啤酒配埋燒味真係一流,清爽解膩。