2023-01-23
早前氣溫下降,突然好想食雞煲打邊爐🥴 於是相約朋友來到銅鑼灣食90分鐘雞煲放題❣️晚市非常熱鬧,好彩朋友一早取位,否則有排等了🫶🏻 地方不是很大,但座位安排還算闊落,不會很擠逼。🔻雞煲今次我們就點香辣啤酒雞✨✨ 開蓋前聞到少許啤酒香味,之後揮發後就沒有了😂 少了麻的感覺,以辣為主,既香又惹味。 雞件啖啖肉、夠入味,食得意猶未盡🤤 食完仲可以加入配料打邊爐❣️🔻火鍋配料一開始先取點熟食墊墊胃,有鹽酥雞及炸魚卷。火鍋配料則有鮮蝦串、魷魚串、肥牛、豚肉、多款丸及腸,還有大量蔬菜、菇類選擇。而個人大愛寬粉及紅薯粉!吸湯夠香辣👅🔻飲品有各款啤酒、汽水、飲品任飲 😆🔻涼拌魷魚 $38我們額外追加了一份涼拌魷魚,份量足料!味道香辣惹味,忍不住一口接一口💓 $38抵食呀!見到同場很多人食烤魚及酸菜魚,賣相很不錯🤤 整體以$128/位食雞煲或烤魚,又打邊爐,絕對是物超所值👍🏻
🔻雞煲
🔻火鍋配料
🔻飲品
有各款啤酒、汽水、飲品任飲 😆
🔻涼拌魷魚 $38