2024-05-08
📍榊原 天后📍之前嚟過呢一幢亨環•天后,留意到有好多好嘢食,其中呢間Omakase令我深刻,因為佢嘅lunch omakase set好抵!今日終於嚟試吓。最平$388就有得食Omakase!!!!呢次想獎勵吓自己,嗌咗最貴嘅蟬時雨Set,$628,其實都好抵。有四款刺身、六款壽司、海膽、和食、卷物,仲有茶碗蒸、麵豉湯、同埋甜品,性價比好高。💕茶碗蒸刺身四款💕薄切深海池魚,加了很夾的酸汁啫喱 💕西澳龍蝦刺身,爽脆,配鮮味蝦頭膏 & 三文魚子,有銀箔點綴💕九州華漣蠔,連續幾年日本一!爽口又Creamy,有酸汁令味道豐富。呢款係季節蠔,呢幾個月先有,有幸食到😆💕新鮮北寄貝和物💕天婦羅秋葵💕魷魚卷,裡面係明太子蝦肉壽司六貫💕九繪魚,加上新鮮柚子皮,肉質煙靭💕鮫鰈魚,即係右口魚。刺身做底,肉質爽口,加上火炙魚邊&魚肝醬,滿滿魚油香 💕新鮮劍魚腩💕鮮活赤貝配柚子汁,鮮甜爽口💕拖羅💕火炙銀鱈魚,經火炙後釋出魚油,好香!💕俄羅斯馬糞海膽鮮甜🥲,完全冇苦味腥味,配上紫菜,俾你自己包住嚟食!💕蔥拖羅手卷,加上天婦羅脆脆,味道&口感豐富!💕布甸蛋💕麵豉湯💕柚子雪葩師傅超友善健談!環境光猛舒服,推薦!
💕茶碗蒸
刺身四款
💕薄切深海池魚,加了很夾的酸汁啫喱
💕九州華漣蠔,連續幾年日本一!
💕新鮮北寄貝
和物
💕天婦羅秋葵
💕魷魚卷,裡面係明太子蝦肉
壽司六貫
💕九繪魚,加上新鮮柚子皮,肉質煙靭
💕新鮮劍魚腩
💕鮮活赤貝配柚子汁,鮮甜爽口
💕拖羅
💕火炙銀鱈魚,經火炙後釋出魚油,好香!
💕俄羅斯馬糞海膽
鮮甜🥲,完全冇苦味腥味,配上紫菜,俾你自己包住嚟食!
💕蔥拖羅手卷,加上天婦羅脆脆,味道&口感豐富!
💕布甸蛋
💕麵豉湯
💕柚子雪葩
師傅超友善健談!環境光猛舒服,推薦!