2017-07-02 178 views
講起食西餐已經唔一定去Soho或者酒店先食到高質素食物,今次就去咗佐敦pom's kitchen & Deli,餐廳門口已經十分有格調,內𥚃裝修一樣有情調,光線柔和,感覺簡約乾淨。餐廳有好多位都做得非常之細緻,用餐環境尚算寬敞舒適牛油白酒燴鮮大蜆,蜆肉非常新鮮食落肉夠厚身同非常鮮甜,完全冇沙,白酒同蜆本身好在㚒帶出蜆的味道,牛油令醬汁咸咸地,更富層次感龍蝦忌廉蟹肉龍蝦意大利飯,意大利飯煮得軟硬度唔錯, 飯粒索晒湯汁而煮成, 再配以香滑忌廉汁, 每一啖都食到香滑感,飯更盡收龍蝦內裡精華,味道已具蟹味,加上也有蟹肉混和,香濃味倍增佢哋啲份量啱啱好,我同朋友都食得非常之飽,店員非常貼心給我一杯熱水來消化解渇。總括嚟講都滿意呢個晚飯,因為可以同朋友傾計,啲嘢食又不錯