2020-06-13
1965 views
今朝陪媽媽睇完醫生,就行去附近搵D好野,3母女食餐飯😂 我細妹就極力推薦呢間~北京老家上到去真係令我好驚訝,首先大門好似有2個門神咁,好莊嚴,入到去就選左一張4人檯,檯中間玻璃下有個青花盤,原來入面養左幾條金魚🐠🐟活生生的。呢度既檯櫈都十足電影內古時的竹藤傢具簡直令我好似置身於「倩女幽魂」一劇當中講返正題先,我地3人叫左3個午餐,相當抵食,叫左薺菜炒年糕,套餐仲有3粒韮菜水餃($52)、紅油抄手和小籠包,套餐內今天包埋豬皮凍($52)而3款套餐都有番茄蛋花湯一個,由於今天係星期六關係,每人要額外另加$12茶錢,而呢度全日都免加一的味道方面真係,小籠包熱辣辣,肉汁多,皮都算薄、紅油抄手夠🌶特別在係用甜豉油,令到🌶中帶甜👍🏻、薺菜炒年糕中有少少肉絲,令到味道無咁齋😍,每樣都做得非常精美呢餐食到飽飽都係$192埋單,我細妹真係無介紹錯
講返正題先,我地3人叫左3個午餐,相當抵食,