2009-02-15 8 views
情人節係星期六, 同老公下午就出街行吓, 食吓lunch又行吓, 直至晚上選了行街附近的呢間日本菜, 因門口看似有新鮮魚生吃般原本想點餐牌上的刺身拼盤, 但到點菜時侍應勁sale我們試吓師父自選刺身拼盤, 只要我們講個心中人頭價, 師父就會以個價切當日的精選刺身比我們, 但因為我同老公都有刺身唔食, 驚師父切的唔合口味, 所以考慮咗一陣, 先決定試一份$200元兩個人食, 再加個牛肉鍋同牛油焗帶子師父自選刺身果然唔錯, 好新鮮, 有老公仲意的海膽, 八爪魚, 又有基本的三文魚, 三文魚腩, 劍魚腩, 蝦, 仲有一些唔識的魚, 全部都好新鮮牛肉鍋都唔錯, 湯夠濃, 菜入味, 牛肉可以牛油焗帶子, 帶子大件又新鮮, 但老公話牛油味唔夠, 我就覺得夠啦, 唔仲意太重牛油雖然坐得壁d, 又趕住交桌, 但都算抵食, 過了個快樂情人節

牛肉鍋都唔錯, 湯夠濃, 菜入味, 牛肉可以

$175 (Dinner)
  • 師父自選刺身