2021-12-04
雪山冰室🍽🚤我發覺長沙灣其實真係好多好嘢食,唔係朋友帶我嚟見識,我都真係成舊蕃薯咁🥲我哋今次嚟到呢間雪山冰室,我想講坐位闊落、員工都好nice,重點係....佢個飯🤤🏆🏆🏆🏆 椒鹽豬扒飯(炒底)嗱!椒鹽豬扒飯就成日食啦,但炒底....真係無試過!重點平時食椒鹽豬扒配白飯,但今次就佢將椒鹽豬扒上嘅配料都同白飯炒埋一齊,咁佢哋嘅每粒白飯都有哂個味道係到,豬扒醃得好出色,肉質一咬就同骨好易分離。正👍🏻👍🏻佢個辣度適中,我覺得好惹味😎🏆🏆🏆🏆避風塘生炸髀大隻!炸得非常之脆口👍🏻👍🏻我覺得避風塘粉個辣度岩岩好,唔會話太辣,皮脆又大隻,肉唔鞋,呢個係值得一讚。因為試過食其他生炸髀,會炸到勁乾。但呢間係勁多肉汁🥰🥰🏆🏆🏆 🏆老壇子酸菜魚(土豪版)配飯酸菜魚土豪版就緊係大大碗,一放落嚟已經成陣酸菜味,我覺得好香,肉質好滑同時...佢唔腥!我食魚真係好怕食到有腥味,但佢無!我同朋友就跟咗個白飯,酸菜肉d湯撈白飯真心一流👍🏻👍🏻呢個值得推介😎🗻雪山冰廳 (長沙灣)長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖味道:4/5環境 : 4/5服務:5/5衛生:5/5價錢:4/5
🏆🏆🏆🏆 椒鹽豬扒飯(炒底)
🏆🏆🏆🏆避風塘生炸髀
🏆🏆🏆 🏆老壇子酸菜魚(土豪版)配飯
🗻雪山冰廳 (長沙灣)
長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖
味道:4/5