2021-10-17
今日去到銅鑼灣附近行街,諗緊去邊到醫肚嘅時候,朋友介紹銅鑼灣有間新開嘅川菜唔錯,就上黎試下。我地叫左一個優惠二人餐,食到我地超飽。舖頭唔係好大間,小逼。主菜:水煮魚 我地叫左小辣,對於唔係好食得辣嘅朋友黎講,辣度啱啱好!水煮魚嘅湯好濃,而且好入味,本身夜晚唔食白飯嘅我地,都忍唔住叫左一個白飯拌黎食😋 水煮魚嘅魚片都好滑,無骨,亦都好新鮮!冷盤:藤香雞 藤香雞好有驚喜! 就咁睇賣相,會覺得依碟雞平平無奇,但一食落口,就知道廚師係調味方面落左好大功夫!雞嘅肉質好滑,而家花椒味重。依道菜都適合撈飯食,我地都食到唔停口。小炒:酸辣土豆絲土豆絲都好出色,鑊氣十足,酸酸甜甜,再加上辣辣地,我地真係越食越開胃。而家土豆絲炒到好爽,唔會好淋。總括而言,依間川菜嘅菜式嘅味道都唔錯,見隔離檯食烤魚都好正,下次再上黎試埋先得!😋
我地叫左一個優惠二人餐,食到我地超飽。
舖頭唔係好大間,小逼。
主菜:水煮魚
冷盤:藤香雞