2021-07-24 92 views
今日黎到荃灣食泰國菜,呢間餐廳係區內都算出名,有唔少住係荃灣嘅朋友都食過。一區入面就有兩間分店,今次試嘅係位於兆和街大啲呢間!一入門已經感受到濃濃嘅泰國風情,聽埋姐姐嘅口音,應該係正宗泰國人無誤。今晚我地叫左柚子沙律🥗,黃咖哩軟殼蟹🦀,串燒拼盤,同埋薄餅。柚子沙律酸酸辣辣非常開胃!仲有青木瓜絲係面,係一道好好嘅頭盤!串燒拼盤有兩串豬🐷兩串雞🐔同兩串牛🐮,一次過試齊幾款👍🏻黃咖喱軟殼蟹味道唔算太濃列,如果你鐘意食咖哩香但又唔想食得太重口味可以過嚟試下!最後要提嘅係呢度有牛油果沙冰!牛油果加蜜糖打成!唔係度度都有架!而家晚市仲會送甜品🍮正呀🤗

串燒拼盤有兩串豬🐷兩串雞🐔同兩串牛🐮,一次過試齊幾款👍🏻