2024-10-16
今次我試咗荃灣一間特色店,真係好滿足!首先係海鮮脆皮烤魚,魚皮烤得金黃酥脆,內裡的魚肉鮮嫩多汁,搭配醬汁,味道十分誘人,仲有新鮮鮑魚,好多蜆肉,魷魚花,基圍蝦,好豐富,值得推薦。接著係串燒雞皮,雞皮燒得香脆,口感特別,調味恰到好處,每一口都令人忍唔住想再來一串。燒牛肉串亦唔錯,牛肉嫩滑,肉質鮮美,燒得剛好,配上特製醬汁,味道更加出色。紅柳燒羊肉串就更加令人驚喜,羊肉味濃,搭配香料燒烤,香氣四溢,吃落去不油膩,反而有一種清新的感覺,非常好味。蒜蓉燒生蠔亦係一大亮點,生蠔新鮮,蒜蓉香氣撲鼻,搭配少少檸檬汁,完美平衡咗海鮮嘅鮮味。蔥爆麻辣肥牛鍋則係另一番風味,牛肉片薄且嫩,湯底麻辣適中,唔會太嗆,食落去有種熱辣辣嘅感覺,真係好開胃。鮮炸小酥肉外脆內嫩,口感十足,搭配醬料,令人一試成主顧。最後,來杯至尊水果茶,清新解渴,水果新鮮多汁,西柚,百香果,蘋果,提子,檸檬,青檸,搭配香甜的茶底,令人感到清爽無比。西瓜啵啵冰亦係完美收尾,冰涼爽口,西瓜味濃郁,夏天食最適合不過。
鮮炸小酥肉外脆內嫩,口感十足,搭配醬料,令人一試成主顧。