2021-12-08 57 views
老字號茶餐廳「雪山冰廳」,入面都幾闊落,座位算多,不過晚餐時間好多人,都要等左一陣先入得始祖椒鹽豬扒飯(炒底)🐷🍚$65份量大,飯粒粒分明,因為係炒飯底,所以比一般白飯香口。椒鹽豬扒調味得岩岩好,唔會好咸,肉質易咬焗溫泉蛋肉醬意粉 $58本身以為溫泉蛋只係得個名😂,點知了開又真係流心。一樣都勁大份,意粉無焗到變乾身,味道正常樽仔奶茶 (跟餐+$15)茶味濃,好滑口,不過對我黎講就偏甜左啲咸檸檬七喜(跟餐+$15)榛子醬西多士 $32西多士炸到金黃,即叫即炸,送上黎快快手影完張相,塊牛油就已經溶左🤣第一次食係榛子醬餡既西多士,同想像中一樣好食😋,唔會太甜避風塘生炸髀 $35雞髀面上灑左好多避風塘味粉,勁香勁惹味。即叫即炸,所以要等耐少少。雞髀炸到外脆內軟,肉質嫩滑多汁👍🏻👍🏻

始祖椒鹽豬扒飯(炒底)🐷🍚$65

焗溫泉蛋肉醬意粉 $58

樽仔奶茶 (跟餐+$15)
茶味濃,好滑口,不過對我黎講就偏甜左啲

咸檸檬七喜(跟餐+$15)

榛子醬西多士 $32

第一次食係榛子醬餡既西多士,同想像中一樣好食😋,唔會太甜

避風塘生炸髀 $35
  • 榛子醬西多士