2024-01-25
走進這家邊爐店,首先俾個舒適的環境掃走一身疲憊,侍應嘅迅速服務仲係咁得意咁稱心,一坐低,就準備好好嘆一頓。事不宜遲,直頭點了那個網友口中讚不絕口的陝西馬尾牛,真係一試難忘。佢嘅肉質柔軟得黎入味,無需多餘調味,本身嘅鮮美已經啖啖都係滿足。話說返手切肉眼邊肥牛,這款真係正到爆燈,肥而不膩,肉質層次分明,蘸住特製醬汁,咬落去彷彿聽到幸福嘅味蕾鼓掌。通透嘅冬瓜瑤柱湯底,清爽得嚟帶點甘甜,完美中和晒肉類嘅濃郁。來到小食,時令西洋菜餃個填料多得嚇人,新鮮西洋菜加上嫩滑魚肉,嗚呼哧唔,真係好想再嚟多幾碗。三寶丸中嘅手打墨丸同陳皮牛丸係呢度嘅鎮店之寶,香香鮮鮮,食落去每一啖都讚嘆連連。最後話說,即使系普通嘅三秒腐皮,佢哋都處理得恰到好處。沾上自製沙嗲醬同酸菜,簡直係美味嘅雙重享受。今次嚟呢度,真係為我嘅味蕾帶嚟一次愉悅嘅旅程,留低深刻印象。下次呢,又有理由同三五知己再聚頭盡情享受呢個美食天堂啦!🥰🔥🥳