2021-07-28 125 views
這是一個朋友烏烏龍龍搵返來嘅食肆,事關西洋菜街好多門牌號係阿拉伯數字加英文字母的,總之我都試過擺烏龍囉 。今次係搵影音器材,職員電話度話,間紅豆冰舖頭隔離部lift上來就見到,誰不知上到去係間食肆,記低下次來為咗呢個緣份來幫襯。而真正嘅影音舖係喺紅豆冰鋪頭另一邊行條走廊之後嘅另一部lift。第一眼睇中嘅係『極上北海道帶子丼』,話明帶子丼,帶子有3大粒,來自北海道冇得輸,帶子之外,仲有大大隻鮮刺身蝦,還有三文魚,98蚊可以話超值。魚,蝦,蟹,蜆都係我哋喜歡的食物,因此『清酒牛油煮蜆』亦成為呢晚的前菜,估唔到的份量多多,中等size好飽滿,漲卜卜,好似食極都食唔哂。『牛肉壽喜鍋』有金針菇,香菇,娃娃菜,豆腐,當然仲有牛肉,好豐富,開始懷疑叫多咗嘢,QR code點餐時冇諗到樣樣都咁大份,諗住一次過點晒唔使煩,還有『大阪燒』都係大大份,好飽吖。