2022-02-06 566 views
雪山冰廳❄️⛰📍長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■今日去試下係1956年已經開業既冰廳,數一數都有66年歷史🙈。 呢間冰廳係深水埗同長沙灣都有分店既,唔單止食物高質,而且仲有平民化嘅價錢🤣👍🏻 絕對值得一試😻餐廳最出名既就係足餡榛子流心西多🥪、避風塘炸蒜雞髀🍗、經典芝士煎蛋牛肉漢堡包🍔、檳城風櫻花蝦炒蛋特餐等等⋯⋯⋯🤤,好食又夠飽肚😌👋🏻另外,佢地本身做開街坊生意,所以入面既員工服務態度好好👍🏻🌟 榛子醬西多士 $32一大塊西多士,上面放左一舊牛油🧈,而裏面夾住榛子醬,食落口好特別,滿滿嘅朱古力味😻🌟 經典芝蛋牛肉漢堡包 $35漢堡包🍔裏面有超厚既牛肉同埋蛋,好足料,正常人食一個已經好飽。🌟 避風塘生炸肶 🦀 $35避風塘炒蟹就食得多,避風塘雞髀🍗,你又食過未😌? 呢個推介呀👍🏻 味道唔錯。🌟 波士頓龍蝦叻沙摻摻 $88呢個我覺得最抵食, 真係有龍蝦🦞🤣,而且仲幾大隻吓🙈,個麵底係有粗麵同米粉。🌟 原隻鮑魚福建炒飯 $62同平時既福建炒飯有少少唔同,就係呢個係會用原隻蝦🦞 同埋鮑魚,味道唔錯, 而個價錢竟然係60幾蚊😛,有d 意想不
雪山冰廳❄️⛰

📍長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖

■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

另外,佢地本身做開街坊生意,所以入面既員工服務態度好好👍🏻

🌟 榛子醬西多士 $32

🌟 經典芝蛋牛肉漢堡包 $35

🌟 避風塘生炸肶 🦀 $35

🌟 波士頓龍蝦叻沙摻摻 $88

🌟 原隻鮑魚福建炒飯 $62
同平時既福建炒飯有少少唔同,就係呢個係會用原隻蝦🦞 同埋鮑魚,味道唔錯, 而個價錢竟然係60幾蚊😛,有d 意想不到。

🌟 港式茶走紅豆冰 $25
就係一個奶茶紅豆冰😂