2024-01-25 2115 views
行過佐敦,意猶未盡嘅肚子俾一間意粉店吸引住了。店內氣氛舒服,師傅仲真係意大利人,成間店充滿咗濃濃意式風情。首先,Spätzle嘅賣相已經夠晒吸引,一件件似玉米片嘅意粉,加上豐富嘅忌廉醬同埋煙肉,超正!吃落去感覺煙韌又夠creamy,幾滿足!再嚟個Gnocchi Gorgonzola,你話意大利薯仔糍,香濃嘅blue cheese同埋淡淡松露味,仲有清香嘅火箭菜提味,我諗呢個組合真係幾正點,雖然口感可能唔夠firm,但依舊香滑,我鍾意!Tortellini係唔錯,但唔算突出,Parma火腿同芝士味恰到好處,而且醬汁微辣帶點惹味,不過同其他兩款比就失色少少。最後個Tagliatelle al Ragu,平平無奇。闊條意粉嘅質感可能售晒,但個肉醬茄汁就真係有點普通,冇乜特別。甜品嗰啲就真係得個幾普通,Apple Tart同Tiramisu味道ok哋,不過份量小了點,嗰杯Tiramisu睇落真心細過其他枱,問店員佢又話一樣,心入面半信半疑喇嘛。總括嚟講,呢間意粉店嘅食物有幾款係確實撻中我心,店子嘅服務都不錯。聚會嚟食飯,分享下歡樂時刻,嗰家意粉店都算係個唔錯嘅選擇。🍝👍🥳