2023-02-09 37 views
突然間好想食Pasta, 於是行去屯門市中心一間專食意大利粉丶Pizza,叫【意粉狂熱】既餐廳。我們兩個人被安排入座一個六人卡位,坐得非常闊落心情都會好啲😂自助手機下單方便省時,店舖清潔都幾乾淨企理。日本產帆立貝配羅勒醬鮮制寬面$138見到賣相已經非常吸引,四大粒煎得兩面香脆的帆立貝,再配上羅勒葉醬兩者配搭皆宜。蕃茄仔新鮮又脆卜卜,手打寬面口感煙煙韌韌,整道菜式好好味!香烤黑安格斯西冷牛扒$228熱辣辣鐵板鍋保持熱度,牛扒不會韌,我們叫了四成熟……等佢慢慢煎,薯角炸得外脆內軟,牛扒有肉汁、肉嫩。雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉$68這個意粉彈牙又辣,原來用魔鬼辣椒煮。雖然好辣但刺激著味蕾,配合甘香的煙肉真令人難捨難離。最後各人叫了一杯沙冰,咖啡焦糖沙冰及抹茶沙冰,味道濃郁!坐下傾下計又一個晚上了。

日本產帆立貝配羅勒醬鮮制寬面$138

香烤黑安格斯西冷牛扒$228