2016-11-23 825 views
一個牛角包一杯cappuccino,個包質地似餐包多過牛角包,我唔識整,食慣Pret A Manger 嘅就知個分別,呢度賣$30,pret 係一半價錢,係多個好靚仔嘅玫瑰果JAM,如果用喺英式鬆餅就一流,但食牛角包查就係多舊魚,都話佢似餐包啦。至於杯嘢,個拉花好靚,唔夠熱,唔夠濃,如果有人話佢好飲過星巴克,佢一定唔係飲整我飲嗰杯,價錢又係相差好遠。 埋單加一,$83,虛幻嘅感受就喺呢一刻湧現,我身處在哪個時空? 而家係咪2016年? 我係咪喺香港,定係喺台灣旅行緊?  係,想扮下嘢,話畀自己聽今日過得好有品味,都唔一定要來呢度呀,大可以行過對面街嘅Coco Espresso,已經包有型啦,杯嘢仲係會畀到你「好飲過星記」嗰種優越感,仲又係平一截,兼冇加一。
2016-11-22