2024-10-14 1906 views
今次帶左個abc黎諗住食地道野,但因為得2個人所以想嗌好多但又會食唔哂。最後只叫到羊腩煲 + 生菜 同 潮州併盤 。唔知係米因為我個朋友好似乜都好新奇,所以呢到啲姐姐同叔叔都份外親切,我朋友問羊腩煲啲馬蹄係咩黎,個姐姐講左好多舊香港嘅故事,叔叔又走過黎,講下次要叫大羊腩煲,唔好叫細羊腩煲,因為價錢差少少,但份量差好遠,我解釋話怕食唔哂,佢就話可以拎走埋個煲,第二日再翻煮仲入味仲好食,呢種親和力同熱情深深打動左我! 真係香港幾耐無見過呢種咁好service 嘅工作態度同香港人嘅熱情!然後潮州併盤我地本身仲叫錯左潮州三寶,黎左啲花生酸菜,唔係我地要嘅野,叔叔都唔介意即時換俾我地,真係超好👍🏻 羊腩煲真係好多料,值得推介👍🏻👍🏻記得要叫大!

羊腩煲真係好多料,值得推介👍🏻👍🏻
記得要叫大!
2024-10-03
$350 (Dinner)
  • 秘製羊腩煲