2023-10-07
百樂門呢幢大廈不嬲係美食雲集嘅集中地,今次就特登揀咗一間西式餐廳可以同朋友搵一個安靜嘅環境下食個飯傾吓偈😌餐廳有得散嗌或者揀meal set,因要係訂位嘅時候提供優惠code就可以有九折,所以我哋就毫不猶豫咁樣嗌咗兩個set食😙Starter我哋兩個都揀咗法式洋蔥湯作為前菜,洋蔥湯飲落去好清甜,少咗芝士所以完全冇負擔,隔離仲配咗兩塊已經暖左嘅蒜蓉牛油包,每一啖都食得出餐廳嘅心思🥰Main法式慢煮鴨胸肉擺碟好有心思,鴨胸肉煮得啱啱好嘅粉嫩色,下面鋪咗滿滿嘅蔬菜同埋蘑菇,隔離仲有啲新鮮整嘅薯蓉,全部配搭理一齊好match12小時慢煮BB豬肋骨雖然佢個名叫做BB,但係份量一啲都唔BB😆份量大概有六條豬肋骨左右,上面撒咗少少辣粉,比一般食嘅豬肋骨味道更加有層次。擺盤整體上同鴨胸肉一樣,一人一份唔使爭😋Drinks套餐仲包咗兩杯嘢飲,好特別哋有橙汁揀 ,最估唔到係用酒杯裝,大大杯用嚟傾偈啱哂🍷
Starter
Main