2021-08-26 340 views
由於約了朋友在佐敦探,行過見到一間做Omakase餐廳,亦因為本人十分喜愛日本菜🇯🇵,就膽粗粗同朋友walk in 一試,當行上樓梯後發覺裝修都好Grand👍🏾,已經感覺有點驚喜,之後經理安排我坐Bar枱,經查問後原來他們以經開了差不多三年🥶,之後當然先開支sake🍶飲啦!當晚由前菜到剌生,壽司🍣都十分有誠意,味道一流👍🏾,而本人食Oma基本都唔用豉油, 但經師傅介紹我他們自家調劑透明豉油簡直係一絕!比美好多中環嘅食肆,而和食就有鹽燒吞拿魚下巴,骨膠原非常豐富😅,重有燒安格斯牛柳😋😋😋!當晚真的飲飽食醉😝😝
餐牌
前菜- 和歌山無花果
刺生-  粒貝
牡丹蝦
深海池魚
真明鰹(海鷹鯧)
赤貝
前菜- 和歌山無花果
刺生-  粒貝
牡丹蝦
深海池魚
真明鰹(海鷹鯧)
赤貝
Sake