2023-05-02
最近多去Vcity搵食,好遲先發現開咗間燒肉店,當然要去試一試。環境舒適乾淨,張檯夠晒大點多幾款嘢食都唔會太迫;燒肉店有肉味就當然避唔到,但佢個爐係自帶「吸煙」功能,燒起唔會好大油煙。每檯客人無論點咩都會附上沙津,仲可以無限添,好貼心。食完咁多肉配返啲菜清新好多。跟住要講超級加分位!店員會幫手燒肉,唔洗自己動手就有得食真係好爽!仲要唔係Hea燒㗎,火候控制得好之餘連擺碟都好有心機。每燒一款肉就換鐵板又換碟,好有誠意!全晚見佢哋走嚟走去,有條不紊兼顧幾檯燒肉,真心欣賞!當晚點嘅肉大部份都由店員幫忙燒,至於確實邊種佢哋會幫忙就自己問問更清楚啦~醬汁牛肋燒嫩滑冇筋,油脂比例適中,本身醬汁已經醃到入晒味,完全唔洗加其他調味。和牛壽喜燒先將和牛燒至半熟,放入拌有蛋漿嘅壽喜燒醬汁中,再包裹飯團一齊食,勁有滿足感嘅配搭,牛香、油香、蛋香齊晒!店員好有功架一本漬和牛牛肋肉對我嚟講燒肉必備兩樣嘢 - 牛肉同菠蘿一次有齊。兩者夾埋都幾相得益彰,加入菠蘿令肉質更幼嫩,酸酸甜甜又解膩。唔好睇個菠蘿仔細細隻,入面都有唔少肉,當然要燒埋嚟食!特上豬梅花肉豬肉香甜有肉鮮味,稍為乾咗少少可以多返啲脂肪就更正(肥仔口味
醬汁牛肋燒
和牛壽喜燒
店員好有功架
一本漬和牛牛肋肉
唔好睇個菠蘿仔細細隻,入面都有唔少肉,當然要燒埋嚟食!
特上豬梅花肉
豬肉香甜有肉鮮味,稍為乾咗少少可以多返啲脂肪就更正(肥仔口味),明明好飽但因為店員剪成細細塊,不知不覺就食晒。
大八爪魚腳
有人幫手燒先敢點系列,勁大隻好厚肉,咬落去咸鮮味滿瀉。
龍蝦尾
又係有人幫手燒先敢點系列,蝦肉結實彈牙,望落去加咗好多蒜但味道唔會過濃,個人覺得可以沾埋個蒜蓉牛油更香口。
一定要點嘢飲!唔想飲酒可以叫梳打,口味選擇幾多,食完肉再飲啖真係好爽。
附上餐廳環境俾大家參考,坐得舒適食得舒適已經好加分,店員服務超級好,有下次!