2023-04-11 372 views
假日同家人到荃灣楚撚記共聚晚餐,嚟間店平日多人打卡惠顧,店內懷舊裝修,除了食亦是打卡影相的好地方,但唔好處就係限時段食飯 90分鐘要交枱,亦已一早致電book 位,點都試一次係咪咁好味先先嚟個菜乾豬肺湯下火潤喉,湯料十足,飲咗人都精神D懷舊豬油撈飯~豬油甘香加上秘制豉油,甘香美味燕麥金沙蝦球~燕麥香脆配上金沙蝦球,咸甜配上香口美味👍👍椒鹽魷魚~咸香可口,魷魚亦軟滑,但做得唔夠香口,一般般!抱著大期望菠蘿拔絲咕嚕肉,咕嚕肉肉少粉厚,肉炸得乾有點鞋口,甜酸汁適中,伴碟的拔絲甜甜的糖膠蠻有特色原隻脆炸豬手~豬手皮炸得好薄好脆而唔油膩,豬手肉軟熟剛好肉質咸香嫩滑~好食星米炒得好香辣,唔食得辣會越食越辣很惹味,個人喜歡香辣,幾好味送的清心丸綠豆爽糖水~糖水比較甜,個人口味麻麻地,但都意外有糖水送🤣🤣由於限時食,故到入坐上菜進食都好急,如同朋友嚟要食嘢加埋傾心事,個口好忙都唔知做得邊樣,真係好急,我地係book 5點半~7點要交枱,埋單原來發現係無加一同茶錢,收費唔算太貴,店員亦好急來去匆匆,我亦匆匆忙忙 如唔使限時會更好,店舖可能想做多機轉生意總括食物質素可以,但要限時,真的要想想太急了

豬肺菜乾湯
先嚟個菜乾豬肺湯下火潤喉,湯料十足,飲咗人都精神D

豬油撈飯
懷舊豬油撈飯~豬油甘香加上秘制豉油,甘香美味

燕麥金沙蝦球
燕麥金沙蝦球~燕麥香脆配上金沙蝦球,咸甜配上香口美味👍👍

椒鹽魷魚
椒鹽魷魚~咸香可口,魷魚亦軟滑,但做得唔夠香口,一般般!

菠蘿拔絲咕嚕肉

原隻脆炸豬手

星洲炒米

清心丸綠豆爽糖水
送的清心丸綠豆爽糖水糖水比較甜,個人口味麻麻地,但都意外有糖水送🤣🤣

如唔使限時會更好,店舖可能想做多機轉生意

總括食物質素可以,但要限時,真的要想想太急了
2023-04-08
Type of Meal