2023-07-11
今日嚟到太子呢一邊食呢一間金鳳餐廳,細細個嘅時候屋企人已經帶我去佢其他唔同嘅分店,今次再嚟食,簡直係回憶,餐廳嘅裝修非常懷舊,入到去侍應姐姐亦都非常有禮貌咁介紹餐牌,今日同屋企人去食,我就揀咗以前最鍾意食嘅雜扒餐,屋企人就揀咗t bone! 每一個套餐嘅價錢包括左餐包,餐湯,冷熱飲品一杯,當然唔少得我哋嘅主角鐵板餐 我哋喺晚上大概6:30嘅時間去,餐廳差唔多到爆場,見到每一個人都要鐵板餐,搞到我都非常期待自己嘅鐵板餐!餐湯我哋一個羅宋湯一個忌廉湯,都係充滿懷舊嘅味道,份量都唔算細,傳統嘅餐包再加牛油簡直係細細個嘅回憶!等咗唔使15分鐘,我哋嘅餐終於到達!我哋可以揀蒜蓉汁個仔黑椒汁,我今日就揀咗黑椒汁!炸一聲!我嘅鐵板餐有一條腸仔,半條司華力腸,豬扒,牛扒,火腿仲有薯條同埋雜菜!佢嘅牛扒控制得非常好,係我哋最鍾意食嘅港式據扒套餐嘅味道!份量嚟講,呢一個餐真係非常多,可見非常抵食!豬扒,亦都唔會有太硬嘅情況,加埋黑椒汁嘅配搭,非常match!見到隔籬枱嘅蒜蓉汁好正,決定下次返嚟試吓最後加多杯凍檸茶,凍檸茶茶味都非常夠,夏天飲非常消暑!呢度簡直係童年回憶嘅集中地!鍾意食港式鋸扒嘅朋友,絕對唔
呢度簡直係童年回憶嘅集中地!鍾意食港式鋸扒嘅朋友,絕對唔可以錯過!