2024-10-24 260 views
今日放假同友人喺銅鑼灣行完街,行到熱熱地,搵個地方涼吓冷氣傾吓偈先再返屋企Hea。帶咗友人去我至愛嘅聰.C甜品食嘢。個餐牌甜品數量之多有人花多眼亂,因為我成日食嘅關係,今次就由有人發辦,佢揀咗一凍一熱,都係聰嫂最受歡迎嘅甜品之一,熱嘅揀咗蛋白杏仁茶凍嘅揀咗芒果麗莎。另外就嗌咗兩個窩夫分別係香蕉朱古力醬,焦糖脆脆,牛角窩夫,麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫。杏仁燉蛋白養生美顏之選,杏仁味濃郁,杏仁茶又香又滑,蛋白又係滑嘟嘟進入喉嚨。芒果麗莎係楊枝甘露嘅進化版,佢嘅汁底係芒果沙冰,另外有甜甜嘅芒果同椰果,仲有類似西米嘅脆口水晶珠,口感豐富味道清新,食完透心涼。香蕉朱古力醬焦糖牛角窩夫一層香蕉,一層雪糕加埋脆脆放上窩夫上面食,配合完美麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫麻糬細細粒,煙煙韌韌,紅豆抹茶係天作之合另外餐廳以白色為主,環境優美,服務員笑面迎人服務迅速。

杏仁燉蛋白

芒果麗莎

香蕉朱古力醬焦糖牛角窩夫
一層香蕉,一層雪糕加埋脆脆放上窩夫上面食,配合完美

麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫
麻糬細細粒,煙煙韌韌,紅豆抹茶係天作之合

另外餐廳以白色為主,環境優美,服務員笑面迎人服務迅速。

2024-10-23
Type of Meal