2021-02-18
趁着假期一家人嚟咗挪亞方舟酒店staycation, 疫情下雖然餐廳晚餐時段唔開放,但係呢度週末限定既「海陸盛滙精品晚餐」)真係豐富到不得了!而且係自選時間,佢哋會準時送上房間俾我哋慢慢享用,準備來玩嘅朋友記得留意番入住日子啦!😍先來有暖笠笠又香濃既龍蝦湯配餐飽,仲有煎鴨肝配黑醋醬,鵝肝外脆內軟好誘惑,再加上酸酸甜甜嘅黑醋夠晒開胃,配埋脆卜卜嘅多士,實在太正啦!凍海鮮盤都好豐富,開邊龍蝦啖啖肉又多膏而且海水味重、小白蝦、青口、扇貝都好新鮮!仲有雜錦刺身拼盤,件件都好厚切!配埋日式豉油同埋Wasabi成個感覺真係猶如置身酒店餐廳享用緊自助餐一樣咁豐富!主菜方面我揀咗胡椒香料煎牛肉眼配雜菌及洋葱醬(5成熟),牛肉好嫩滑好似小牛排一樣,連配菜都好好味😋老公揀咗慢煮雞胸配松露忌廉及時令蔬菜,雞胸都煮得好Juice,配埋佢哋嘅松露忌廉汁都好特別!兒童餐都好豐富,我哋揀咗肉醬意粉同埋芝士尖通粉,小朋友都好鍾意食呀!最後仲有豐富嘅甜品紅桑子玫瑰蛋糕沒理牛奶朱古力蛋糕抹茶奶凍焦糖千層餅榛子朱古力忌廉泡芙甜品都好用心製作,全部都好有水準呀!再配埋個餐茶!估唔到喺酒店房食晚餐都可以咁豐富同滿足呀!
最後仲有豐富嘅甜品
紅桑子玫瑰蛋糕
沒理牛奶朱古力蛋糕
抹茶奶凍
焦糖千層餅
榛子朱古力忌廉泡芙
甜品都好用心製作,全部都好有水準呀!
再配埋個餐茶!估唔到喺酒店房食晚餐都可以咁豐富同滿足呀!