2023-12-28
一直好想食手工意粉🍝平時食開快熟除咗手工意粉,仲有手工薄餅、甜品最近因應天氣寒冷,出咗湯飯寫明係無味精無添加全自家製,好有誠意▶️ 蕃茄汁鳳尾虎蝦配手作闊麵 ($76)用上新鮮蕃茄,充滿蕃茄渣🍅味道天然但唔酸,啱晒我呢啲蕃茄控上面有三隻蝦,咬落爽口🦐略嫌鹹咗啲,不過撈埋意粉食OK嘅手作闊麵扁身,似蛋麵咁黃,口感煙韌有嚼口😋好好食,明顯比預製新鮮扁身面積大所以好黐蕃茄醬🥫我覺得如果可以加啲蘑菇或洋蔥作配菜會更好食,依家個意粉有啲寡 (好彩意粉質感夠好味)▶️ 醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅 ($96)唔係常見圓轆轆嘅Pizza,呢個係不規則嘅長方形🍕薄餅皮超薄,食得出係用自家製麵團,冇乜發酵所以唔似麵包蓬鬆質感反而幾脆身同有啲酥皮口感上面簡單放上芝士、菠菜葉同醃豬肉芝士唔會太鹹🧀豬肉醃得入味,半肥瘦同樣如果配料豐富啲會更好味😗(記得要趁熱食啊)▶️ 日漬溏心蛋 ($13)溏心蛋好入味,鹹中帶甜蛋黃晶瑩剔透,似gel咁黏黏哋意外地好食,推介!▶️ 凍冷泡玄米茶跟套餐送嘅飲品🍵玄米味香無添加糖,健康又解渴-手工闊麵的確好好味🤤配上香濃新鮮自製蕃茄醬,健康又美味Pizza都唔錯嘅唯獨配料上面可以更豐富
除咗手工意粉,仲有手工薄餅、甜品
最近因應天氣寒冷,出咗湯飯
寫明係無味精無添加全自家製,好有誠意
▶️ 蕃茄汁鳳尾虎蝦配手作闊麵 ($76)
用上新鮮蕃茄,充滿蕃茄渣🍅味道天然但唔酸,啱晒我呢啲蕃茄控
上面有三隻蝦,咬落爽口🦐略嫌鹹咗啲,不過撈埋意粉食OK嘅
扁身面積大所以好黐蕃茄醬🥫
▶️ 醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅 ($96)
唔係常見圓轆轆嘅Pizza,呢個係不規則嘅長方形🍕
反而幾脆身同有啲酥皮口感
上面簡單放上芝士、菠菜葉同醃豬肉
芝士唔會太鹹🧀豬肉醃得入味,半肥瘦
同樣如果配料豐富啲會更好味😗
(記得要趁熱食啊)
▶️ 日漬溏心蛋 ($13)
溏心蛋好入味,鹹中帶甜
蛋黃晶瑩剔透,似gel咁黏黏哋
意外地好食,推介!
▶️ 凍冷泡玄米茶
跟套餐送嘅飲品🍵玄米味香
無添加糖,健康又解渴
手工闊麵的確好好味🤤配上香濃新鮮自製蕃茄醬,健康又美味
Pizza都唔錯嘅
唯獨配料上面可以更豐富,以提升口感層次
環境OK,座位下面有籃俾客人放袋,好細心
服務好好🫶🏻老闆娘好nice好落力
始終全部即叫即製,製作需時,落完單等候時間比較長,大家要耐心等候
價錢合理,平均$100/人,唔收加一,麵同Pizza份量啱啱好
見唔少人一個入嚟食,睇嚟已經成為佢哋嘅飯堂🤫