2022-08-03
油尖旺打冷, 自從 鴻發 大變身, 陵發 又不知點算好, 無左兩間「飯堂」, 知道紅伶開返 (雖然係代替左一間好正嘅邊爐) 一路都好想試. 店鋪裝潢都好保留到上一手嘅氛圍, 亦係好有「打冷」嘅感覺, 坐低左就唔理喇, 叫野食先, 見到佢地大部份野價錢都好合理, 叫幾個招牌菜試下先, 冰震芥辣墨魚片, 開始越嚟越少人做呢個菜, 來貨相對地少同貴, 功夫相對地多, 如果佢個 wasabi 揀到再辣少少嘅, 就直頭係 perfect. 爆尖椒炒豬什, 另一個唔係間間有嘅菜, 就好顯椒多過雜好多 佢啲尖椒唔算辣, 如果係鍾意食好辣嘅朋友可能就會失望, 如果唔計辣的話其實佢係炒得好好.. 滷水什錦, 都係成班人打冷一定會叫喇, 絕對唔伏, 佢地嘅滷水 好夠味, 可能有人會覺得偏咸但我就 絕對OK 鵝片已經賣晒, 咁叫個鵝件都好啦, 係無啖啖肉咁爽喇, 但係同什錦一樣, 佢地嘅滷水野係正嘅.. 炒蜆, 水準之作啦, 咁出名嘅餐廳呢啲就真係好基本, 佢唔會好多吉殼, 無投訴. 大豆芽豆卜, 係唔知點解會叫
大豆芽豆卜, 係唔知點解會叫左佢嘅 拍埋咁多濃味嘅菜度. 佢就真係變成完全無味...
再加埋大大枝啤酒, 店員又好好禮貌有講有笑, 其實回頭率高嘅, 唯獨係我地BOOK 得早食, 食食下已經成間爆晒場, 希望下次有位啦~