2025-02-14
銅鑼灣出名多食肆,除咗大街大行嘅地舖,仲有好多商業大廈嘅樓上食店。今日相約朋友去到 tower535食日式fusion菜,叫了一客二人套餐六百幾有足11款食品。另外亦用餐廳提供嘅打骰盒,用打骰來決定飲乜。一杯粉紅色櫻花心心眼,夠晒搶鏡。另一杯酒濃郁配搭梅子酸甜提升芳香甘醇,放粒大塊冰保持冰感。前菜芥辣八爪魚、炙燒北海道帆立貝同三文魚,個人鍾意八爪魚有又咬口,味道加入了芥辣更加惹味。串燒食得多,但當中嘅「溏心蛋豚肉卷」印象未食過,溏心蛋嘅流質口感配搭醬汁豚肉係一個有趣嘅配搭,食落幾好味,印象唔錯。另外一款「明太子山藥」淮山爽爽地幾特別。「甜甜辣辣炸雞」,有點似韓式炸雞,外皮鬆脆,加埋甜辣醬汁,一件吃了有一件,停不了口。唐揚炸豆腐,簡單得嚟味道又唔錯,外皮唔算太脆,融合蘿蔔蓉口感有幾特別。「牛油果忌廉芝士」太卷,你個配搭又係另一驚喜之作,牛油果和忌廉本身都係creamy,組合來吃口感特別。「壽喜燒牛肉」太卷,相對上是常見食材,牛肉燒得幾香有少少肉汁,令太卷冇咁乾,好吃。甜品係吉士鯛魚燒配綠茶雪糕,即叫即做所以還熱哄哄,連雪糕一起吃一熱一凍,好食。晚餐體驗佳,價錢亦有較高性價比,所以整體感覺
另外亦用餐廳提供嘅打骰盒,用打骰來決定飲乜。
一杯粉紅色櫻花心心眼,夠晒搶鏡。
另一杯酒濃郁配搭梅子酸甜提升芳香甘醇,放粒大塊冰保持冰感。
晚餐體驗佳,價錢亦有較高性價比,所以整體感覺也不錯!