2024-09-13 50 views
食完LUNCH,甜品揀左呢間位置地鐵站出口嘅麵包店,行過一定會被佢色彩繽紛嘅麵包所吸引😌,加上仲有而家高人氣嘅開心果味牛角包添!!開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28兩款牛角包雖然有唔同顏色,不過個面食落好似係一樣味。牛角包嘅酥皮已經淋左、唔脆,所以口感真係麻麻😅。內餡嘅忌廉醬好甜,前者依然食得到開心果味,唔係香精;後者就正常黑芝麻味。各式曲奇$20/100g,我地剛好夾到$20,共六塊。鹹蛋肉鬆曲奇口感好鬆,但唔脆嘅餅。好彩嘅話會食到大粒少少嘅鹹蛋黃,算係一款較有特食嘅鹹曲奇。港式花生曲奇口感硬脆,但唔鬆化嘅餅。好濃嘅花生香,不過可能食完鹹蛋曲奇之後先食花生味,所以覺得特別甜。各款批撻類買四送一黑松露雞蛋千層酥皮撻$18、竹炭千層酥皮撻$18、法式布甸千層酥皮撻$18即場食嘅話酥皮仲有輕微脆口,不過我都係建議氣炸翻熱,酥皮即時變得酥脆好味好多。雖然返熱食,但個布甸蛋漿依然滑溜,可惜蛋香偏弱。至於黑松露蛋撻,松露雖然喺撻底薄薄一層,但對於麻麻地黑松露嘅我嚟講,已經好夠濃😂整體食後感,麵包款式幾特別,批撻類做緊優惠所以幾低。牛角包大隻,但內餡偏甜,建議兩人share一個。同埋重

開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28
開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28

各式曲奇$20/100g,我地剛好夾到$20,共六塊。
鹹蛋肉鬆曲奇
鹹蛋肉鬆曲奇

港式花生曲奇

各款批撻類買四送一

整體食後感,麵包款式幾特別,批撻類做緊優惠所以幾低。牛角包大隻,但內餡偏甜,建議兩人share一個。同埋重點,一定要翻熱先好食。
小店可以信用卡付款。
2024-09-08
$40 (Lunch)
Dining Offer
Coupon