2024-08-01
閨密生日,揀左呢間有情調但又唔會太拘謹嘅居酒屋,可以同姊妹慶祝生日之餘,又可以慢慢暢談一番。八爪魚沙律 面頭有西柚同橙肉夾住一齊食,酸酸地好開胃,完全打開你嘅味蕾三文魚豆腐凍有醃製咗嘅三文魚肉鋪喺豆腐凍上面,本身冇任何調味嘅豆腐夾住鹹鹹地嘅三文魚肉一齊食,出奇地有驚喜😍忍唔住一口接一口炸八爪魚酥外皮炸到好酥脆,完全唔會感覺到油膩時令白身魚刺身魚質感爽脆,配埋特色醬汁,好特別鹽酥清樓蝦成隻蝦炸到好酥脆,可以連殼一齊食,完全係餸酒最佳配搭😋串燒系列金山寺雞肉醬汁加左麵豉醬好特別,雞肉好鮮嫩活鰻爽脆一D都唔硬豚肉蘆筍豚肉蕃茄豚肉切薄片,所以燒到邊好脆👍🏻牛舌超厚嘅牛舌,熟成度剛好,好爽口👍🏻😋海膽蟹肉牛油果壽司超級豐富口感,除左上面有好rich嘅海膽同蟹肉,餡入面仲有牛蒡,令到成個口感好濃烈之餘又唔會太膩自家製蟹肉忌廉餅炸野好出色👍🏻做到酥脆又唔油膩,一咬開滿滿嘅忌廉醬同蟹肉爆曬出嚟🤤海膽炒飯粒粒分明嘅炒飯都冇令人失望👍🏻好足料善之水(18%酒精)甜甜地超易入口👍🏻女士都非常適合,配串燒小食最佳之選。蜜桃梳打/鮮檸檬燒酌唔太好酒可以選擇無酒精梳打或者燒酌都可以,因為加左梳打同甜甜地都好易入口
八爪魚沙律
面頭有西柚同橙肉夾住一齊食,酸酸地好開胃,完全打開你嘅味蕾
三文魚豆腐凍
炸八爪魚酥
外皮炸到好酥脆,完全唔會感覺到油膩
時令白身魚
刺身魚質感爽脆,配埋特色醬汁,好特別
鹽酥清樓蝦
成隻蝦炸到好酥脆,可以連殼一齊食,完全係餸酒最佳配搭😋
串燒系列
金山寺雞肉
醬汁加左麵豉醬好特別,雞肉好鮮嫩
活鰻
爽脆一D都唔硬
豚肉蘆筍
豚肉蕃茄
豚肉切薄片,所以燒到邊好脆👍🏻
牛舌
超厚嘅牛舌,熟成度剛好,好爽口👍🏻😋
海膽蟹肉牛油果壽司
自家製蟹肉忌廉餅
海膽炒飯
粒粒分明嘅炒飯都冇令人失望👍🏻好足料
善之水(18%酒精)
甜甜地超易入口👍🏻女士都非常適合,配串燒小食最佳之選。
蜜桃梳打/鮮檸檬燒酌
唔太好酒可以選擇無酒精梳打或者燒酌都可以,因為加左梳打同甜甜地都好易入口👍🏻冇酒精苦澀味
‼️好食指數9/10
‼️推介指數10/10
🍽 一遊
📌 尖沙咀諾士佛臺1號4樓
☎️ 2366 2999
⏰ 星期一至日 11:30 - 14:30
18:00-23:00
#hk #foodie #居酒屋面 #JP #日本 #串燒 #刺身 #清酒