1K
2019-05-10 200 views
除咗行outlet同去沙灘經過,有幾可嚟東涌吖?冇咩食又多自由行,但幸福要行多幾步,行去海堤灣畔遠離自由行,原來都有好嘢落肚㗎!大胃今次走去環境一流,有室內室外選擇嘅泰式越南餐廳同胃民撐吓檯腳大胃好鍾意Phad Thai,但無奈唔食得辣,好彩侍應知道我嘅憂慮,幫我叫廚師整小辣Menu有好多選擇,大胃選擇困難症又發作,於是侍應推介呢個蝦餅,一試果然冇老點大胃見佢黑眯鼆咁㜺鬼,就嗌嚟試吓,發覺黑色牛肉卷就咁食好食啲,而啲生菜同米粉自己撈醬食,超過癮呀夜宵磨當然要叫返杯cocktail啦,好泰式風味呀胃民呢杯mocktail混有椰汁,好有異國風情咖喱超級濃郁,加有栗子好特別最後點個炸香蕉,好出色,外脆內軟,蜜糖簡直係錦上添花雖然呢餐為味覺帶嚟全新衝擊,但好食得嚟又唔口渴,睇嚟冇落味精。同埋侍應服務好周到,平民價換來五星級待遇,賓至如歸,環境又夠情調,下次屋企人生日都可以嚟呢度慶祝

泰式蝦餅

濱海牛肉卷

Mango Magrita

夜宵磨當然要叫返杯cocktail啦,好泰式風味呀

Fruit Float

胃民呢杯mocktail混有椰汁,好有異國風情

泰式炒金邊粉

咖喱超級濃郁,加有栗子好特別

越式炸香蕉

最後點個炸香蕉,好出色,外脆內軟,蜜糖簡直係錦上添花

2019-05-09
Type of Meal