2024-08-13
好耐冇係返工時間出去食lunch啦,今次就黎到銅鑼灣的湊湊火鍋,lunch時間這裡有台式半自助午市套餐,價錢不算很貴,感覺吸引!餐牌上有幾款不同的主食可以選擇,而我就揀選了經典紅顏花膠雞小火鍋!點餐後只要免費加入他們的會員就可以在自助區任揀小食、生果和滷肉飯!小食有香辣魚皮和調味杏鮑菇!前者味道麻麻辣辣,食落爽口!而後者味道帶有小小甜味,幾特別!經典紅顏花膠雞小火鍋,這個小火鍋可以揀跟飯或者烏冬,而我就揀選了烏冬!上枱時所有食物已經煮熟,小鍋下面的火用作保溫!小鍋入面是平時打邊爐必點的紅顏花膠雞湯,湯底味道鮮甜,入面有雞粒、花膠,仲有小鮑魚,加入烏冬,烏冬掛湯,能夠食到湯的鮮甜味,非常正!這個餐還附有炸蛋和菜,還有鴨血和豆腐,十分惹味!最後仲有紅豆奶凍作結,十分滿足!水蜜桃綠茶QQ,飲品只需要半價就可以飲到,這杯飲品有香濃的茶味和淡淡的水蜜桃味,不會好甜,入面還有茶凍,口感豐富!
餐牌上有幾款不同的主食可以選擇,而我就揀選了經典紅顏花膠雞小 火鍋!
經典紅顏花膠雞小 火鍋,這個小火鍋可以揀跟飯或者烏冬,而我就揀選了烏冬!上枱時所有食物已經煮熟,小鍋下面的火用作保溫!小鍋入面是平時打邊爐必點的紅顏花膠雞湯,湯底味道鮮甜,入面有雞粒、花膠,仲有小鮑魚,加入烏冬,烏冬掛湯,能夠食到湯的鮮甜味,非常正!這個餐還附有炸蛋和菜,還有鴨血和豆腐,十分惹味!
最後仲有紅豆奶凍作結,十分滿足!