2024-01-18
為了慰勞朋友放GPA 嚴峻形勢,請朋友食餐西班牙菜🇪🇸 有Standardised Lunch Set 都算價錢中肯。餐廳🍴 《el vaso de oro 》set lunch 包括有1️⃣Appetiser - 🍅番茄凍湯會有沖炸餐包條一齊食🍞,麵包上面會有橄欖油,再點湯嚟食特別好味🤤🦑炸小魷魚感覺食入口唔係太熱氣喎、而且份量適宜,過到口癮就足夠。旁邊仲有少少沙律菜,可以清新一下。 🐟烤大西洋鱈魚燉菜鱈魚的肉出奇地比我想像中彈牙——入口有啲似中國嘅龍躉——可能係因為部位揀得幾靚😂 魚肉白身,所以廚師俾咗個蕃茄香料醬可以配搭一齊食🥘西班牙海鮮焗飯🦐虎蝦好大隻,而且肉汁新鮮! 青口都算幾ok ! 甜品有兩款,我同朋友就各自揀咗一款🍨熱情果雪糕:質感好特別,又滑,但牛奶味又唔係特別重~ 感覺冇負擔,口感清新🍮米布甸:口感和甜度有少少似煉奶,但開稀咗。佢其實冇奶凍布甸嘅形狀,但在甜醬當中有米粒的口感地址:上環西街44號
餐廳🍴 《el vaso de oro 》
set lunch 包括有
1️⃣Appetiser -
🦑炸小魷魚
🐟烤大西洋鱈魚燉菜
🥘西班牙海鮮焗飯
🦐虎蝦好大隻,而且肉汁新鮮! 青口都算幾ok !
甜品有兩款,我同朋友就各自揀咗一款
地址:上環西街44號