2024-12-16 0 views
同朋友gathering, 朋友列出4大條件。要價錢平、又好味、要近旺角,一定要食泰菜…. 結果就係揀咗呢間😊⛰️ 火山排骨: 醬汁帶微辣中帶小小酸,肉夠稔。好多芫荽。好惹味。🐓 海南雞:雞肉夠滑又鮮嫩,配埋個醬汁好好味🐖 泰式滷豬髀:豬髀煮得好焾。豬皮平均分佈脂肪,好焾但又有小小彈牙,好多骨膠原。食完都覺得自己靚咗🐟 鹽燒鰂魚:原來都好大條,肉夠新鮮結實,魚肚裏有好多泰式香料,食落啖啖肉都有微微嘅香料味,好味。 🥬泰式生菜包:豬肉碎醃得好香,好惹味。配埋新鮮生菜。好爽好正。**今次揀呢間泰菜館gathering, 大家都讚我揀得好😊

🐓 海南雞:雞肉夠滑又鮮嫩,配埋個醬汁好好味