2020-10-22 982 views
以前成日嚟呢條巷食飯, 食食吓就少去咗. 今日同朋友諗食乜, 突然醒起呢條巷仔, 一於入去行吓啦.見到呢間類似茶餐廳嘅舖頭好多人等外賣, 應該唔錯卦, 就入咗去啦. 好好彩唔使等位, 一入去就坐低咗. 我哋兩個人被安排坐4人卡位, 疫情下冇安排搭枱. 掙扎咗好耐食常餐定係午餐. 最後我揀咗蔥油豬扒煎雙蛋飯, 朋友就揀咗常餐. 好快就有得食, 蛋係煎到脆邊透明色, 正! 豬扒煎得啱啱好, 唔會太乾又唔會太油. 加埋蔥油同豉油汁, 好味! 份量正常, 今日唔太肚餓所以有食淨飯. 對男仕黎講應該勉強夠食.朋友對常餐嘅蒜蓉多士同通粉湯底好滿意, 通粉湯底係加入左花生醬, 而蒜蓉多士烘得啱啱好, 係誠意之作. 下次我應試常餐.題外話 - 為什麼珍姐的英文名是 Big JJ 😂🤣

題外話 - 為什麼珍姐的英文名是 Big JJ 😂🤣

蔥油豬扒煎雙蛋飯
$60 (Lunch)
蔥油豬扒煎雙蛋飯
  • 蔥油豬扒雙蛋飯