2021-08-12
點樣食推介✨💛良心抵食壽司💛💛大角嘴黃店💛活一鮮 地址:大角咀埃華街91號大衞樓地下2A號舖🍖鮮壽司 $158 (8/10) 🌟好抵食🌟依個set係有10件壽司咁多!有三文魚腩、黑松露油甘魚、珍寶甜蝦、紫蘇墨魚、蔥吞拿魚腩、蟹膏、海膽、三文魚籽、帆立貝、醬燒三文魚,仲有兩舊仔玉子燒添!一個人食完全夠曬飽,同埋睇圖咁靚仔都知d壽司新鮮喇🤣!味道方面整體d壽司都正正常常,有幾件覺得唔錯,火炙過嘅醬燒三文魚嘅魚油味好香,紫蘇墨魚個墨魚肉質漿口仲幾甜,帆立貝雖然細粒但都鮮甜,三文魚腩夠曬厚切有口感,成個set都冇咩好投訴,冇一件係難食👍🏻,黎活一鮮唔想諗食咩建議嗌依個set👻🍖甜蝦他他牛油果卷 $60 (8/10)身為甜蝦他他控難得見到有甜蝦他他嘅產品即刻狗衝!依個係活一鮮新產品黎,之前食都見唔到🤣,店家係卷物面堆砌出滿滿一督嘅甜蝦他他,你放入口就會比甜蝦嘅鮮甜味漿滿你成個口腔🤤,再配埋一樣柔軟嘅牛油果,成個combo令人好滿足,美中不足係d紫菜韌左dd,但整體都好食❤️❤️🍖清酒煮蜆 $50 (7.5/10)每次見到清酒煮蜆都係忍唔住會嗌🤣,活一鮮嘅湯底偏清,但d蜆夠曬漲卜卜有肉地,再加埋片檸檬
💛良心抵食壽司💛
💛大角嘴黃店💛
活一鮮
地址:大角咀埃華街91號大衞樓地下2A號舖
🍖鮮壽司 $158 (8/10) 🌟好抵食🌟
🍖甜蝦他他牛油果卷 $60 (8/10)
🍖清酒煮蜆 $50 (7.5/10)
每次見到清酒煮蜆都係忍唔住會嗌🤣,活一鮮嘅湯底偏清,但d蜆夠曬漲卜卜有肉地,再加埋片檸檬增加個清爽度令成兜嘢都好啱夏天食🤤
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
活一鮮係間唔中就唔會想encore下嘅餐廳,依度價錢好宜人!其實想再平d可以試佢地嘅丼飯,都一樣高質㗎!不過依度就多d人,想食可能要早d黎排隊或者bk定枱!大角嘴分店坐得舒服d但舖頭少d位,西環分店多d位但逼d,如果想黎食建議大家去大角嘴分店🙆🏻♀️