2019-09-16 401 views
呢間成日都嚟食,今次終於的起心肝寫呢篇食評。鋪頭由裝修到音樂到食物,我覺得都係非常之正!佢本身樓底夠高,加埋半開放式設計,坐得好舒服。另外,音樂方面播80年代嘅懷舊Rock 同 Dance音樂,同成個氣氛配合起嚟非常up beat & good feel。講番正題,食物方面主打手工意粉,意粉每日新鮮準備,所以口感新鮮又彈牙,加埋佢哋烹調嘅時間啱啱好,可以堪稱”AlnDente”!個人比較鍾意佢嗰個松露白汁意粉:松露香味非常之突出,而且佢本身意粉份量唔會太大份,如果唔太肚餓嘅話食一碟就啱啱好,肚餓嘅話就可以試足兩款唔同嘅口味!小食方面都有唔錯嘅選擇:個人鍾意意大利肉丸,啱晒作為食肉獸嘅朋友!總括嚟講,呢間係一間好值得推介嘅餐廳。加埋佢附近就有全亞洲排名第一嘅酒吧the old man,所以係週末嘅好去處。不過要注意等位時間都好耐,所以早啲去book位無妨。