2023-10-11 55 views
星期三放工同男朋友喺鵝頸橋附近既新加坡餐廳食晚餐🇸🇬晚市套餐都幾抵食💁🏻‍♀️另外仲有多款特色新加坡小食及主食。🍴沙嗲串燒($84/半打)串燒可以揀豬🐷或雞🐔我就揀左兩溝😆串燒燒得幾香口,夠入味,沙嗲醬濃稠適中👌🏻有好多花生粒粒,令串燒更惹味,口感更豐富👅🍴焗牛脷咖哩包($90)賣相幾吸引,麵包大大個,烘得夠脆,帶牛油香,牛脷份量幾多😆厚身大大塊,食落啖啖肉👄表面煎得幾香,口感爽口👍🏻麵包同牛脷配埋咖哩一齊食,食落冇咁乾,味道更濃郁~🍴豬頸肉喇沙($73)呢個係晚市套餐嚟嘅,會包一杯飲品,或者加錢轉配其他特飲。豬頸肉調味甜甜地😋肉質軟腍,襯喇沙都幾夾。喇沙可以揀油麵、米粉或者摻摻,摻摻意思係兩溝,我哋揀咗摻摻,口感更加好,都幾掛湯👐🏻🍴爆泡拉茶(跟餐加$15)賣相幾得意,拉茶奶味突出,會偏甜少少。🍴美祿恐龍($25)面頭鋪上滿滿嘅美祿粉,而且仲有棉花糖,美祿味道濃郁😝
星期三放工同男朋友喺鵝頸橋附近既新加坡餐廳食晚餐🇸🇬

🍴沙嗲串燒($84/半打)

🍴焗牛脷咖哩包($90)

🍴豬頸肉喇沙($73)

🍴爆泡拉茶(跟餐加$15)
賣相幾得意,拉茶奶味突出,會偏甜少少。

🍴美祿恐龍($25)
面頭鋪上滿滿嘅美祿粉,而且仲有棉花糖,美祿味道濃郁😝