2018-07-12
今晚特登帶媽咪黎食泰國嘢😼😼 因為見呢間喺泰國廚師掌廚既 啲生蝦刺身又幾正幾抵咁😻 就同媽咪黎食泰國菜啦😻今晚由我發辦 😼 我已經做定資料蒐集😼 要咗個生蝦刺身 泰式明爐烏頭魚少辣同兩個椰青😻😻😻椰青都幾清甜 又夠凍!😽😽 一陣食完明爐烏頭魚解辣一流!😽 椰青入邊嘅椰肉就好薄皮 一用匙羹筆就出左黎😹😹 食落好方便😼唔係間間泰國菜嘅生蝦刺身都夠膽食😿😿 有啲驚佢唔新鮮或者放得太耐🙀 但呢間人流咁多 食材應該新鮮😼😼 所以好放心既😼 生蝦刺身總共有八隻 $98😽每隻都好大隻😽😽 除翻開都唔貴 生蝦肉質都夠甜夠黏 點佢個特色醬汁食 再連埋加蒜頭😼😼 少少辣好惹味!😼比空口食味道濃好多!😼泰式明爐烏頭魚就一路用火燒住一路食 熱辣辣yummy又食唔停口😻😻 烏頭魚又無咩骨 點啲湯食酸酸辣辣😻 仲有啲秀珍菇!吸哂湯食最夠味啦😽😽 不過有陣時火都幾大 小心啲哦😹