2024-02-17
我一向喜歡食海鮮,之前多數都係打邊爐食海鮮,所以今次喺朋友强烈推薦下,嚟咗呢一間位於銅鑼灣嘅’船渦’度食蒸海鮮入面主要係日式裝修,每一個座位都有活動百葉簾,私隱度都好高,就算一個人嚟食都完全冇問題有自助醬汁可以自己添加餐廳有多種套餐可以揀,亦見到餐廳入邊嘅海鮮缸,隻隻新鮮生猛今次我地一行二人,分別揀咗九品芝麻套餐$258內務總管套餐$328另叫左支生力黑啤$28另收加一服務費-九品芝麻套餐前菜 蟹籽沙律炸物 章魚燒兩粒海鮮 白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、鮑魚、北寄貝三寶丸 牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸 肉類 美國肥牛&雞腿肉蔬菜 生菜、娃娃菜、金菇、冬菇、粟米粥 南瓜芋頭粥內務總管套餐 前菜 蟹籽沙律炸物 吉列炸蠔兩隻海鮮 白蜆、蝦、大蜆、鮑魚、北寄貝、元貝、蟶子王三寶丸 牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸 肉類 美國肥牛&雞腿肉蔬菜 生菜、娃娃菜、金菇、冬菇、粟米粥 南瓜芋頭粥所有海鮮非常新鮮,蜆肉脹卜卜大大隻完全冇沙,好鮮甜,鮑魚唔韌好爽口,最後粥底當然吸收咗所有嘅海鮮精華,極之濃郁鮮美,帶出淡淡嘅海鮮鮮味,令人一碗一碗咁接
有自助醬汁可以自己添加
餐廳有多種套餐可以揀,亦見到餐廳入邊嘅海鮮缸,隻隻新鮮生猛
今次我地一行二人,分別揀咗
九品芝麻套餐$258
內務總管套餐$328
另叫左支生力黑啤$28
另收加一服務費
九品芝麻套餐
前菜 蟹籽沙律
炸物 章魚燒兩粒
海鮮 白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆、鮑魚、北寄貝
三寶丸 牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸
肉類 美國肥牛&雞腿肉
蔬菜 生菜、娃娃菜、金菇、冬菇、粟米
粥 南瓜芋頭粥
內務總管套餐
前菜 蟹籽沙律
炸物 吉列炸蠔兩隻
海鮮 白蜆、蝦、大蜆、鮑魚、北寄貝、元貝、蟶子王
三寶丸 牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸
肉類 美國肥牛&雞腿肉
蔬菜 生菜、娃娃菜、金菇、冬菇、粟米
粥 南瓜芋頭粥
所有海鮮非常新鮮,蜆肉脹卜卜大大隻完全冇沙,好鮮甜,鮑魚唔韌好爽口,最後粥底當然吸收咗所有嘅海鮮精華,極之濃郁鮮美,帶出淡淡嘅海鮮鮮味,令人一碗一碗咁接住食,十分好食。食完粥當然要食返個甜品就係雪糕糯米糍啦