2023-12-25 277 views
檸檬冰室門面好光猛,遠遠就望到佢嘅招牌,加上醒目黃色主調,好易認。佢哋有8 個招牌菜, 睇個餐牌都覺得幾吸引,今晚食其中兩款,海南雞飯同杏仁茶😋😋😋😛😛😛😚😚秘製無骨海南雞配香茅油飯 $68呢個係套餐嚟嘅,預設配埋中湯同熱飲。海南雞雞皮Q彈, 皮下油脂已在起骨時去除,連皮食都唔會覺得邪惡,所謂食雞唔食皮,罪大又惡極呢。 雞肉相當嫩滑,係一半雞比,一半雞胸嘅配搭。油飯極香,雞油混和香茅,一上枱時已經聞到獨有嘅味道,不愧為招牌😋😋😋😁😁😁🥳🥳豉汁蒸倉魚配絲苗白飯 $88倉魚剛剛好蒸熟,魚肉細嫩少骨,輕易就夾起一梳魚肉, 豉汁味道香濃,蒸魚豉油似係自家調製, 同出面嘅味道有啲唔同😊😊😊😜😜😍😍鮮磨蛋白杏仁茶 加配$8呢個係另一款招牌, 好多食客都有叫,冬天飲返杯即時暖笠笠啦。 味道相當濃郁,無杏霜咁甜,有嫩滑蛋白加持下,口感層次更豐富😋😋🥰🥰😁😁😁晚飯時間都幾多人, 睇嚟食物質素得到街坊認可😊😊😊😊😋😋😋😋

秘製無骨海南雞配香茅油飯 $68

豉汁蒸倉魚配絲苗白飯 $88