2024-08-11
📍太子世一金沙煎餃 — 豐信餃子店🥟🥢🌟𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🌟😈🧀金沙芝士粟米鮮肉煎餃 $55/10隻 (+$17轉金沙餃)呢度最出名就係邪惡金沙餃🤩‼️見到好多網民都推薦呢個,一於試下!原來真係每一隻餃子都脹卜卜,好足料!粟米、鮮肉、芝士勁夾,口感好豐富🤤外皮煎到好香脆🥰最緊要係每一隻餃子都鋪滿晒滿滿嘅金沙鹹蛋黃碎🥹金沙嘅味道好出,好重口味,超正!👅不過食得多會覺得有少少膩,同朋友share就啱晒!🤣🥬🥟韭菜鮮肉煎餃 $39/7隻 話晒我都係韭菜愛好者,當然要試吓韭菜餃😆我覺得呢度真係俾得好足料,韭菜味好出,好香,而且隻隻餃子都皮薄餡靚,煎到金黃色🤤食多幾隻都唔會覺得膩呀!🍜出前一丁 (+$8)🥛豆漿 $12/支豆味好濃!😳感覺好新鮮~✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽呢間餃子店實在太多網民推薦,所以今次都特登嚟太子食😋結果都冇令我失望,性價比真係好高,係平民美食~❤️不過呢度真係好高人氣,食飯時間幾乎都滿座!而且店舖唔算大,座位有少少迫🫣但係勝在效率高同埋味道好🥰💯👍🏼下次會再嚟encore佢個煎餃,同埋試吓其他
𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )
🥬🥟韭菜鮮肉煎餃 $39/7隻
🍜出前一丁 (+$8)
🥛豆漿 $12/支
豆味好濃!😳感覺好新鮮~
呢間餃子店實在太多網民推薦,所以今次都特登嚟太子食😋結果都冇令我失望,性價比真係好高,係平民美食~❤️不過呢度真係好高人氣,食飯時間幾乎都滿座!而且店舖唔算大,座位有少少迫🫣但係勝在效率高同埋味道好🥰💯👍🏼下次會再嚟encore佢個煎餃,同埋試吓其他水餃🥟推薦大家食!🤭
賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟💫