2020-03-01
好朋友介紹呢間Fat Belly 有靚牛食,今晚等埋老公收工,揸車🚙入黎試下。。。價錢Ok,叫一份扒有2款Side Dish,另外包一杯熱飲(Coffee/Tea)成個烤爐睇住燒好吸引因為唔知邊款好食,所以要等店員介紹,佢地都好有耐性介紹每款牛😊同埋每款Sauce而今次我叫左呢款平時好少有既 #澳洲M9和牛 Australian M9 Olive Fed Wagyu Beef (Menu無架),可以係玻璃櫃自己選,我選左塊約23xg $396 (5成熟) 5成熟我都係唔太慣,感覺好生好淋,老公就覺得好淋,好好食一份又好似爭DD唔夠飽,所以又叫多款#牛柳 US Black Angus Prime Tenderloin 約20xg $258 (7成熟) 好厚身,側邊熟左D,口感會有少少實,不過唔鞋,中間7成熟,有少少嫩同淋,整體牛味濃D伴碟既烤蒜好正,熟左既蒜唔辣又香甜😋Side Dish 叫左呢間好出名既 #牛肉飯 Mini Beef Rice 2個 即係牛既油撈飯咁,牛肉味濃,飯夠熱,要襯熱食,凍左就好油薯條 Beef Fat Fries with Garlic Spice & Her
成個烤爐睇住燒好吸引
伴碟既烤蒜好正,熟左既蒜唔辣又香甜😋
薯條 Beef Fat Fries with Garlic Spice & Herbs 都好正,又粗又脆
最後一款就係烤蔬菜 Grilled Vegetables,紅黃椒西蘭花,爽甜