2018-09-19
本身唔係成日打冷,所以跟住朋友黎食我都無say~一坐低就叫左碟鹵味鹵水自選百搭裡面有好多款鹵味,我其實只食紅腸蛋同魷魚,朋友話鵝腸其實都好爽好好咬我就話魷魚夠曬口感,紅腸仲好夠味,有得追加滷蛋的話我應該會無限追加,因為隻蛋有鹹香但蛋黃仲keep到原味,蛋白同其他食材一樣夠咬口,唔怪得個個都要食滷味,而且佢一碟份量超大!4-5女仔食的話要最細size都得我地每個人揀自己喜歡嘅小菜,打冷當然要食潮D!潮州煎蠔餅 $88佢個顏色偏深,雖然話係煎,但都有D炸嘅酥脆感~最抵讚係蠔仔超多,入口啖啖都有蠔,鹹香滿瀉,一D都唔油膩,係我食過的蠔餅top 3!蠔仔粥食粥的朋友就一定要呢碗粥try try!!!湯底海鮮味爆發~~但一D都唔腥,新鮮蠔超大粒,粒粒都好滑無沙,仲有蔥花減膩,飽肚又滋味作為菠蘿控嘅我,見到鮮菠蘿三個字即刻雙眼發光鮮菠蘿糖醋果肉 $88D菠蘿真係新鮮嘅菠蘿,無罐頭菠蘿嘅味道,唔會死甜.D肉外層炸得好酥脆一D都唔油,配埋爽到爆嘅三色椒,送飯一流!食食下鋪頭姐姐強烈推薦我地食條魚,所以叫左鹽焗烏頭,阿姐果然無介紹錯首先魚皮順利一秒剝落,完全不留痕,魚肉好有煙熏感覺,因為係鹽焗所以鹹味分
鹵水自選百搭
我地每個人揀自己喜歡嘅小菜,打冷當然要食潮D!
潮州煎蠔餅 $88
蠔仔粥
作為菠蘿控嘅我,見到鮮菠蘿三個字即刻雙眼發光
鮮菠蘿糖醋果肉 $88
首先魚皮順利一秒剝落,完全不留痕,魚肉好有煙熏感覺,因為係鹽焗所以鹹味分布均勻,魚肉仲keep到滑滑質地~男仔frd 唔使5分鐘已經KO了條魚~下次唔知吃甚麼不妨聽聽阿姐推介