2015-05-05
女友之前同朋友食過呢間, 見話好好食, 環境又唔錯! 於是上個星期六, 就同女友黎呢間食, 位於尖咀the one, 返工時間出黎食真係又快又方便!!!入到去, 見到無敵海景, 地方又大又舒服!!! 人雖然多, 見到大家都係斯文人!! 我地仲要坐係窗口旁邊, 所以慢慢品嚐, 慢慢睇下風景同傾計!我地有2個半鐘頭食, 沙律, 海鮮, 甜品任攞唔嬲!!! 由於我地本身有對蝦蟹敏感既關係, 所以無品嚐過。 我見隔離枱既家庭食得好多海鮮, 聽佢地講好新鮮好甜!!! 我地攞左好多唔同既菜, 茄子, 蕃薯, 火腿, 三文魚沙律, 紅腰豆粟米等等。蔬菜好新鮮, 亦都甜甜地, 好好食, 不得不提佢有隻梅子汁, 加落蔬菜係絕。建議要試呢間既三文魚沙律, 蕃薯同埋茄子。因為新鮮就唔使講, 三文魚沙律入面有洋蔥, 所以更加好食。蕃薯清甜又唔會話太冧, 質感岩岩好, 茄子我都食左好多, 甘甘冧冧。火腿我雖然麻麻地, 呢度有4種。食哂咁多種, 唔會話好肥膩, 所以建議可以加啲醬汁一齊食!!咁個 buffet 就包埋個 main couse 既, 我地叫左個蘆筍燒雞同埋蕃茄汁伴雞粒長通粉。燒雞我就打包, 因為女友
咁個 buffet 就包埋個 main couse 既, 我地叫左個蘆筍燒雞同埋蕃茄汁伴雞粒長通粉。燒雞我就打包, 因為女友唔食。我就食左長通粉, 份量唔多, 汁好濃郁, 食完已經覺得好飽!!! 燒雞就無咩特別, 因為2次都係打包黎食!!!
至於甜品, 我就無試啦!!! 我見有 tiramisu, cheese cake等。見佢攞左3轉就知好食啦!