2023-05-18
📍Grand Hyatt Steakhouse灣仔港灣道1號君悅酒店大堂👑🥩USDA PRIME Rib Eye (To Share) $1190🐚🍲Clam Chowder $200🍟Truffle Fries $90🍦🥬Cream Spinach $90🍍🍹Pineapple Iced Tea $95🍸Virginia MB Daiquiri $95今晚同女朋友慶祝生日🎂,女朋友話想鋸扒🔪🥩就黎左呢間灣仔既君悅酒店食飯❤️餐廳環境好闊落、裝修都好靚,好適合同伴侶黎約會🥰而且侍應既服務態度都好好☺️女朋友話呢到既周打蜆湯🐚🍲好出名,果然冇介紹錯😆我地叫左一碗share,侍應就主動幫我地分成兩碗❤️好濃好鮮甜😋另外我地叫左一份20安士既USDA Prime肉眼扒👑🥩,叫左Medium Rare,真係好!好!食!😍第一啖放入口既時候就食到好香濃既油脂味🤤而且真係煎得好靚,外層香脆,而入面好juicy🥰不過要認得趁熱食🤭我地食到後面凍左啲就冇咁香🥲另外黑松露薯條🍟同奶油菠菜🥬都唔錯,但同個湯同扒比就遜色啲🤭因為個湯🐚🍲同肉眼扒👑🥩真係太出色啦😆😆非常推介比情侶黎撐枱腳,環境同食物都一流👍👍👍用H
灣仔港灣道1號君悅酒店大堂
🐚🍲Clam Chowder $200
🍟Truffle Fries $90
🍦🥬Cream Spinach $90
🍍🍹Pineapple Iced Tea $95
🍸Virginia MB Daiquiri $95
非常推介比情侶黎撐枱腳,環境同食物都一流👍👍👍用HSBC Visa Signature Card仲有9折(非廣告),兩個人食都唔洗二千蚊,仲要飽到食唔晒🤣🤣非常抵👍
#bunnytummy_港島
#bunnytummy_灣仔
#bunnytummy_西餐
#grandhyatthongkong
#香港foodie #食好西 #香港美食 #hkfoodblogger
#hkfoodie #hkig #香港好去處 #拍拖好去處