2024-10-28
拍拖週年紀念日💕🙆🏼♀️紀念日喺平日 收工喺港島搵咗呢間有情調嘅餐廳🥂收工慶祝🍾🔆Cocktail Coffee Negroni Gin混合咖啡香味的Campari, 和我們以前喝的Negroni不同,層次豐富,充滿香氣. 不過就咁偏重,男士們應該會鍾意多啲Salt babe 陳皮Gin cocktail, 加入咗鹹檸檬, 入口十分之清新,鹹鹹甜甜好balance,好適合餐前飲🔆Appetiser Charcoal karaage黑色嘅竹炭炸雞,睇落好驚,中間加咗老乾媽辣椒醬,份量啱啱好足夠吊味,但係又唔係好辣,佢哋成個味道啱啱好,最驚喜係上面加咗蛋沙律,crunchy炸雞加上濃郁蛋香Mayo,熱凍脆嘅效果Hokkaido scallop ceviche 帶子用上昆布醃漬,令到佢嘅鮮味更加提升,加埋三文魚子同埋清新嘅檸檬汁,成件事好圓滿又好開胃 。🔆Main Course Butter Sake Clams Pot 蜆肉超級肥美好Juicy,隻隻蜆都肥嘟嘟好厚肉好鮮甜,底部再加咗韓國年糕索晒鮮甜嘅蜆汁。連湯都可以飲埋。Crispy Short Rib 紅酒山楂汁,解咗牛肉嘅油膩感。薯蓉
🔆Cocktail
Hokkaido scallop ceviche
🔆Main Course
Butter Sake Clams Pot
Crispy Short Rib
紅酒山楂汁,解咗牛肉嘅油膩感。薯蓉係好大嘅驚喜,burnt butter嘅香味再加幼滑嘅薯蓉。
📍 Ciclo (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街15-21號Oliv 4樓