2024-10-01
觀塘牛霸王位於在工業大廈入面,裝修採用和式簡約設計,木枱櫈、餐具都擺放得好整齊,令人感覺舒服。日式和風沙律:沙律菜新鮮種類多,加左黑醋醬汁,開胃前菜。日式胡麻沙律:蔬菜新鮮爽口,配上胡麻醬汁,十分醒胃。手打和牛漢堡扒丼飯:手打和牛漢堡扒,肉汁好juicy,肉既質地非常軟嫩,牛既香味亦很突出,秘制漢堡汁味道甜甜地,配菜芥辣酸瓜酸酸辣辣,蘭王蛋蛋黃帶橙色,色澤光亮,蛋香濃郁,撈飯一流,招牌必試。京蔥厚切鰻魚飯:鰻魚超大條,燒得好香口,而且相當肥美,魚油味突出,醬汁味道恰到好處,啖啖肉又香甜既鰻魚簡直係我至愛。吉列蠔:外層炸得酥脆,咬落去索索聲,蠔肉新鮮厚肉,蠔味瞬間爆發,味道有驚喜。甘栗紫薯餅:炸到金黃色,乾身唔油膩,裡面有粒粒栗子和紫薯蓉,入口軟糯,層次感豐富。總結,餐廳食物即叫即做,出菜快,員工細心介紹菜式,值得推介。
日式和風沙律:沙律菜新鮮種類多,加左黑醋醬汁,開胃前菜。
日式胡麻沙律:蔬菜新鮮爽口,配上胡麻醬汁,十分醒胃。